Congres cultureel ondernemen 2013

vrijdag 05 april 2013 08:03

IMG_6379

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Congres Cultureel Ondernemen 2013

Op vrijdag 22 maart organiseerde Niek van der Sprong, Culturele Producties, in opdracht van de Provincie Overijsel een congres over cultureel ondernemen. Ik was projectleider, stelde het programma samen en coordineerde de organisatie. Bekijk het resultaat!

 

Zoeken naar vrijheid

vrijdag 06 juli 2012 13:56

IdaOp haar 22e vluchtte Ida Ibraimova samen met haar zus en oma weg uit Armenië. Het was het begin van haar zoektocht naar vrijheid. 

De ouders van Ida zijn afkomstig uit Azerbeidzjan. Ida groeide met haar zus bij haar oma in Armenië op. Toen hun etnische achtergrond bekend werd gemaakt door een buurvrouw, veranderde hun leven op slag. "Alle officiële documenten werden ons afgenomen, banen werden ons geweigerd, ik kon mijn studie geschiedenis niet afmaken, we konden niks, we waren niemand." En daar bleef het niet bij: "We werden in onze buurt met de nek aangekeken, ik voelde me bedreigd. Er was bij ons ook geen man in huis, waardoor we extra kwetsbaar waren." Ze vervolgt: "In Armenië was ik een poppetje, werd er voor mij bepaald hoe ik moest leven."

Lees meer: Zoeken naar vrijheid

   

Geloven maakt vrij

maandag 13 februari 2012 19:02

Corwin_Anne-Margreet__Sanne

Dit artikel is verschenen op www.watisnoudievrijheid.nl

Jongeren die actief een religie omarmen. Het lijkt in Nederland een steeds kleiner wordende groep. Veel niet gelovige jongeren zien religie als een vorm van onvrijheid. Verplicht naar kerk, synagoge of moskee, geen seks voor het huwelijk, verplicht trouwen, niet drinken... Maar hoe zien gelovige jongeren dat eigenlijk zelf? Klopt het beeld van de buitenwereld wel? Hoe vrij is het geloof?

Door Bibi van der Sprong en Danny Mulder.

Lees meer: Geloven maakt vrij

 

Nachtwakers zijn moe

dinsdag 06 september 2011 14:41

Nachtwaker Het is stil in de straten van Paramaribo. Alleen het geluid van onze brommers doet een paar duiven opschrikken. Iedereen lijkt te slapen, op een paar late feestgangers na. Remi rijdt voorop. Hij is nachtwaker van een horecagelegenheid, maar net afgelost door zijn zoon. Hij gaat vannacht laten zien dat lang niet iedereen op dit tijdstip in dromenland is. Vele Surinamers houden 's nachts de wacht. De meesten, zo weet Remi te vertellen, onder barre omstandigheden.

Lees meer: Nachtwakers zijn moe

   
bibi

standplaats

welkom

De afgelopen maanden schreef ik vanuit Paramaribo reportages en artikelen. Nu ben ik weer in NL en werk ik als freelancer. Steekwoorden: ondernemer, journalistiek, webredactie, cultuur, onderzoek, festivals, muziek, multicultureel, wijkenaanpak, reportages.
Volg mij ook via: